אם אתם מעורים בעולם העישון, ולו במעט, סביר להניח ששמעתם בשנים האחרונות את המונח “דאב”. האמת היא שמדובר בלהיט הגדול ביותר כיום בתרבות הקנאביס העולמית. זוהי תמצית קנאביס בריכוז גבוה במיוחד – של עד 92% THC, החומר הפעיל בקנאביס – מה שהופך אותה לתמצית הטהורה ביותר שיש (לשם השוואה, בפרחי קנאביס רמות ה-THC  מגיעות עד כ-30% בלבד). הדאב מבוסס על הרעיון של בידוד החומר הפעיל, אותו הגה פרופסור ישראלי, אם כי כיום לא ניתן לרכוש בישראל דאב – למעט בדרכים מחתרתיות עליהן אנחנו לא ממליצים, כמובן. החדשות הטובות הן שזה ממש לא אומר שאתם צריכים לוותר על הדאב שלכם. במדריך הבא נסביר לכם בקצרה איך עושים דאב עם חומרים שניתן לרכוש באופן עצמאי, קצת השקעה והרבה מאוד זהירות.

איך עושים דאב בבית? אלו המוצרים הנדרשים 

באינטרנט תוכלו למצוא מדריכים שונים המפרטים, אפילו צעד אחר צעד, איך עושים דאב. נראה שהדאב הקרוב ביותר ל”דבר האמיתי” דורש מכם גז בוטאן או גז ממס אורגני על סוגיו, מערכת למיצוי גז ביתית, מיכל ואקום ומשאבה ייעודית (לצורך הסינון היעיל) וכמובן שגם פרחי קנאביס, על פי כמות החומר שאתם מעוניינים לצרוך בסופו של יום.

מכיוון שאנחנו עוסקים כאן בגזים, צריך לזכור שההכנה עלולה לכלול בתוכה כמה סיכונים. לכן נדרש מעקב קפדני אחר ההוראות, ובעיקר זהירות. כך למשל את ההכנה מומלץ מאוד לבצע בחלל פתוח ורחב, ולא במקום סגור בו עלולה להיווצר קטסטרופה של ממש במקרה בו דברים מתחילים להשתבש.

השלבים בדרך להפקת הדאב

הפקת דאב באופן ביתי מבוססת על כמה צעדים שחשוב לבצע על פי הספר. ראשית, הכניסו את הפרחים לצינור המיצוי וסגרו את המערכת, תוך שאתם מקפידים שהפרחים לא יהיו “חנוקים” מדי. בשלב הבא הגז אמור לספוח אליו את החומרים הצמחיים שבפרחי הקנאביס, ויש להיערך לקראת זה עם הנחה של הקערה שהכנתם מראש למתחת לקצהה של מערכת המיצוי.

לאחר מכן, רססו את הגז מהמיכל עד לקצה העליון של המערכת, עד להתרוקנות המיכל מהגז. סגרו את המערכות והמתינו מספר דקות, במהלכן הגז יוכל להתפשט לכל אורך המערכת. זוהי הנקודה בה אתם אמורים להבחין שחלק מהדאב עובר לקערה בצורה הנוזלית שלו. המתינו עד ליציאת כלל השאריות מפתח המערכת (כ-20-15 דקות).

בשלב הבא חממו את הקערה, עם כל החומר הנוזלי, במטרה להעלים את הגז שעוד נותר, כשאת החימום מומלץ לבצע בשיטת בן מארי (“אמבט מרים”) – כלומר הנחת הקערה בתור קערה גדולה המכילה מים רותחים. ניתן בשלב הזה להוסיף ריכוזים גבוהים של אלכוהול ולערבב במהלך החימום.

הכנת הדאב מסתיימת למעשה עם ההקפאה שלו, למשך יממה לפחות, במטרה להוציא מהדאב את השעווה שאינה נחוצה. חימום נוסף ואחרון של הדאב על אותו עיקרון, והרי שלאחר הקירור לטמפרטורה סבירה הדאב שלכם מוכן בשעה טובה.

השיטה המקוצרת

השיטה הבאה שנציג בפניכם צפויה לספק תוצאות מעט פחות טובות מהראשונה, אבל יש אנשים רבים שזה מספיק להם. השיטה כאן פשוטה ובטוחה הרבה יותר, וכל אחד יוכל לעשות אותה. הציוד הדרוש כאן בסיסי אפילו יותר: מחליק שיער, נייר פרגמנט וקנאביס בכמות קטנה.

התהליך מתחיל עם קיפול נייר הפרגמנט לחצאים והכנסת הקנאביס לתוכו. כוונו את המחלק לטמפרטורה של כ-150 מעלות, תוך שאתם לוחצים היטב את הקנאביס במשך כמה שניות. לאחר מכן פתחו את מחליק השיער והסירו את הנייר ותכולתו. בשלב בו אתם פותחים את הנייר אתם אמורים להבחין בחתיכות השמן הזהוב. אם תחזרו על הפעולה כמה וכמה פעמים, ייתכן שתקבלו דאב בכמות מספקת.